Wednesday, 22 December 2010

Carapicuiba House by Angelo Bucci and Alvaro Puntoni

Architects Angelo Bucci, Alvaro Puntoni has designed a place to both live and work called Carapicuiba House which is located in in topographical terms. From the street, we cannot clearly see its ground level because the ground surface falls abruptly into a little valley and woods: a stage 6 m below and the exact location of this Home Office Design is in Carapicuíba, SP, Brazil.

The house is divided into two levels, both below the street level. Its spaces are integrated with the woods, valley, gardens, and pool located at the ground level. The house incorporates the outside nature indoors: a sliding glass door opens the living room into the terrace,creating one large space. The bedroom and the patios can also be integrated at the lower level.

From the street level, the office is located upstairs. Its dimensions, 3 m wide and 25 m long, making it look like a tube open at both extremities. Therefore, the windows offer new views: more landscape than patios, and more panoramic than an intimate space.

The “tube” only rests over two columns. Reinforced concrete supports the whole building. Besides its materials, concrete and glass, this house is essentially designed based on the site’s geography and landscape. So few elements mean more concentration on the required work during its construction process. It makes it easier to control the budget and it help us focus on the necessary steps to build the house.

No comments:

Post a Comment