Thursday, 23 December 2010

Hye Ro Hun House by IROJE KHM Architects

The Hye Ro Hun House is located in urban nature in borderline between city and mountain. Designed by Seoul, Korea based IROJE KHM Architects, this house has a dramatic access way from gate to entrance.
By opening transparent gate door, it starts to begin access into the house, along the long walkway where looks like architectural canyon. After the penetration through under space of the upper bridge-corridor, it comes to reach the inner court that is attached to entrance.

Two wooden boxes which are consisted of duplex room are laid on landscaped architectural mass which contain living room and dining room. The one box contains master bed and study room and another box is consisted of two bedrooms and study rooms for two daughters.

Floating garden over the living room
- Special Space and Light of ‘Box inside Box’
Over the living room where has dynamic space in 9M high, double height master bed-mass with bamboo garden is floating…Through the top light of the roof, moving sunlight vary the atmosphere of the inside space of living room all day long.

Floating roads
Horizontal or vertical ways which are indoor or outdoor, all the ways inside of this house circulate itself continuosly each other with the dramatic sequence of the various space.

No comments:

Post a Comment