Wednesday, 22 December 2010

NRGi Headquarters by SHL Architects

NRGi’s new corporate headquarters is situated in an area marked by a number of freestanding buildings in Dusager, Aarhus N, Denmark. NRGi Headquarters was designed by Schmidt Hammer Lassen Architects with 5,067 sqm constructed area this project was completed in 2007. NRGi stands out from its neighbours in the surrounding area in virtue of its visually light, metallically gleaming built volume.

Distinguished by an angular and distinctive façade, the building forms a crisp contrast to the mellow, scenic context. Moreover, the building is situated and oriented so as to accommodate the path of the sun, and set at an angle so that it provides sun shading – hence, energy efficiency is built into construction design.

The interior echoes the dynamic tone of the façade. Three open horizontal plates are mutually displaced diagonally. With long lines of sight across the building and vertically up through the floors, the architecture creates visual transparency and facilitates contact between employees.

Small meeting pods and coffee points act as breakout areas and as spaces for informal exchanges. These innovative channels of communication are further enhanced by the vertical atrium – an energy conductor for communication in-house. With its characterful form and façade articulation the building provides its own landmark – a landmark for energy.

No comments:

Post a Comment