Wednesday, 22 December 2010

Sebastian Irarrazaval | La Reserva House

Description :
La Reserva House was designesd by Sebastián Irarrázaval and would be built on the outskirts of Santiago and therefore monitoring of the construction could not be very exhaustive. As a result it was decided by a simple cubic matrix.

Moreover, the reduced budget forced us to opt for a constructive economic system and fast. As' we decided to use one, widely developed in the U.S. and Canada and here in Chile is beginning to be use in the georgian houses. which consists of a structure of galvanized iron profiles, chipboard panels OSB siding and sheathing PVC imitation wood.

It is a low-cost housing, 140 m2, to be sold and repeated in many places as concerned people exist. In this regard it relates to the idea of the container since it has no place. With the purpose of reducing construction time, geometry is simple and the construction system is on prefabricated basis. Its arrangement is a cross shaped where, in order to embrace the nearby landscape, public areas are placed in second level in a 4 meters high cube.

This severe volume is covered with steel plates that create a double facade that gets hot and therefore increases ventilation of the space in between , refreshing the inner side of the wall

With regard to materials, the building recognizes the inherent uncertainty and inevitability of weathering as a continuation of the building process rather than as a force antagonistic to it.

Architect: Sebastián Irarrázaval
Associate Architect: Andrea Von Chrismar
Location: La Reserva, Colina, Chile
Constructed Area: 140 m2
Project year: 2005-2006
Photographs: Carlos Eguiguren

No comments:

Post a Comment