Tuesday, 21 December 2010

Wilson and Hill Architects | Garden Road House

This is another project on residential architecture work for private clients of Wilson and Hill Architects. They believe that high quality design results from the continuity of the design process and the intensive dialogue with the client, consultants, contractors and end users.

This Residence was built on an established site and designed to provide the clients with a strong connection to their garden. The house is constructed of concrete and is clad in a combination of stone and aluminium. Extensive use of glass ensures the exterior of the house will require little maintenance in the years to come.

The entry to the house provides a visual connection to the gallery space allowing the display of art and furniture while allowing views to the garden beyond. A see through stair provides a visual connection with the first floor. The living area of the house looks out onto a swimming pool and a garden water feature beyond, this layered arrangement gives the site a feeling of luxury and space.

No comments:

Post a Comment