Tuesday, 21 December 2010

WIlson & Hill Architects | Clearwater House

The Clearwater House, Designed by Wilson Hill Architects. The house that has won New Zealand architecture Awards is located on a generous site overlooking the 18th green at Clearwater Resort this house has been built with entertaining in mind. A large veranda space gives the house a strong horizontal line while protecting the interior from the afternoon sun.

The plan has been organised around a large living room with a 3.5m high ceiling. Adjacent is a more intimate lounge that has an outlook towards the clubhouse.

The Clearwater House has been carefully constructed by the clients’s son with a constant dedication to detail. The walls of the house follow the Christchurch tradition of double skin blockwork providing deep reveals to windows and doors.

No comments:

Post a Comment