Thursday, 23 December 2010

Aesop Store in Singapore by March Studio

Aesop Store by March Studio

This new Aesop store interior in Singapore is designed by Melbourne architects March Studio. The architects have hung 30 km of coconut-husk string from the ceiling of the new shop in Singapore the Australian skincare brand Aesop.

Aesop Store by March Studio

Designed in collaboration with Aesop director Dennis Paphitis, the interior was inspired by the twine used to tie the company’s gift boxes. In our Singapore store, thirty kilometres of coconut husk string, a regional product, was used to construct a dynamic whole-ceiling light fixture. When combined en mass, the seemingly insignificant threads mesmerise and remind one of airline magazine flight maps.

Aesop Director Dennis Paphitis says, “Geography, climate and light all inform which path we take with our design decisions. For Singapore, we referenced the humble ball of twine with which we wrap and detail our gift boxes. The entire store is framed with meticulously detailed grids that suspend twine from the ceiling. The idea is to work with a sombre material palette in an unexpected way. We’ve used coir matting as carpet and marine plywood to detail our storage units which conceal a palette of Corbusier-inspired coloured wall panels.”

No comments:

Post a Comment